Därför ska du uppfylla WCAG 2.1

För att skapa en tillgänglig och användarvänlig hemsida är det viktigt att arbeta med WACG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines 2.1). Dessa riktlinjer säkerställer att alla, inklusive personer med funktionsnedsättningar, har möjlighet att enkelt använda och navigera på din hemsida.

Följer du WACG 2.1 kan du uppnå följande fördelar:

  1. Större målgrupp: Genom att göra din hemsida tillgänglig för alla ökar du din potentiella målgrupp och kan nå en bredare publik.
  2. Bättre sökmotoroptimering: En tillgänglig hemsida har en positiv inverkan på din sökmotoroptimering, eftersom sökmotorer sätter högre värde på webbplatser som är användarvänliga.
  3. Ökad tillgänglighet: Förbättrad tillgänglighet innebär en bättre upplevelse för dina användare, och minskar risken för rättsliga påståenden.

Om du behöver hjälp att arbeta med WACG 2.1 kan Albin Klang Web Design stödja dig. Jag har stor kunskap om WACG 2.1 och tillgänglighet i webbdesign, och kan hjälpa dig att säkerställa att din hemsida uppfyller alla relevanta tillgänglighetskrav samt förbättra användbarheten för alla dina besökare.

Kontakta mig idag för att diskutera hur de kan hjälpa dig att göra din hemsida mer tillgänglig och användarvänlig.